jag har inte glömtGRATTIS ELIN PÅ NAMNSDAGEN

och

GRATTIS I FÖRSKOTT TILL DINA 19 ÅR IMORGON!

and i'm back!

Internet har varit nere en vecka nu så jag antar att det krävs lite uppdatering.

Veckan började inte särskilt bra, vaknade måndagmorgon med ont i halsen. Tänkte att det säkert skulle gå över så jag pallrade mig upp och gick till jobbet som vanligt. På tisdag hade fortfarande inte halsontet försvunnit och jag började få ont i ryggen och örat - en förkylning kanske. Följande morgon vaknar jag av att det rinner vätska ur örat. Mysigt! Men det hindrade mig inte från att gå till jobbet efter ett antal värktabletter, men efter 3 timmar på jobb klarade jag inte vara där för örat värkte så jävla mycket så jag for hem och skulle försöka sova bort det. Det jobbiga var att jag inte kunde sova eftersom det gjorde så ont att jag bara ville gråta (vilket jag gjorde) och längtade hem. När torsdag kom kunde jag inte stå ut längre så jag ringde en lege och fick en tid. Några timmar senare gick jag ut ur läkarmottagningen med en ask penicillin och en påse panodil. Tror minsann de har en annan läkarfilosofi i det här landet för skulle nämligen ta 2 tabletter, 3grr om dagen vilket betyder att jag dagligen äter ca 4 g penicillin om dagen. (hjälp) Dessutom fick jag panodiltabletter som var på 1g.. Jag undrar om jag kommer sluta som drug junkie? Eftermiddagen spenderade jag med Henrik och vi tittade på film och han hjälpte till och tycka synd om mig. Fredag blev bättre. Jag kände mig bättre, jag var ledig, jag träffade Aleks och min ipod kom på posten!Det är sjukt vad tiden går fort, om två månader är jag hemma igen och då ska jag åka sverige runt (nästan) och hälsa på en massa människor har jag bestämt. Vi ses!

Puss

jobb, fest och sol

Jobbig dag på jobbet idag. Alla rum skulle städas och det var bara jag och Agnes. Lyckligtvis kom Ayna och hjälpte till lite senare annars hade vi aldrig blivit klara. Jag kände mig inte särskilt flink idag så det gick inte fort och Agnes är inte den snabbaste direkt. Det var varmt, solen sken och jag ville bara springa iväg och hoppa i havet. Mjölksyra i armarna efter att ha bytt lakan på hundra sängar (kändes det som) och fötterna ömmade efter veckans många arbetstimmar. Och vad gör jag när jag kommer hem och solen skiner? Jo, jag sätter mig framför datorn och nördar. Men, jag lyckades ta mig ut på en liten cykeltur till slut på min obekväma, lånade cykel. Jag började cykla åt ett håll för att se var vägen tog mig och inte så snart tog vägen slut och det var bara att vända. Ingen sandstrand som jag hoppats utan en liten fiskevik med båtar och några hus. Skulle kunna cyklat längre om det inte var så att cykeln var så obekväm och konstig så det blev att jag cyklade hem igen.

I helgen var det fest igen. Vilde blev dritings men den kvällen skulle strykas enlig henne. Hon hade några "åh, herregud"-moments på jobbet igår när jag berättade vad hon gjort, sagt, etc. mihi. och jag hade det artigt:)

vi snakkes!


DAG 30


Nu har jag varit på Vega i 30 dagar så nu återstår bara 60 dagar kvar. Sinnessjukt. Innan jag åkte hit hade jag bestämt mig för att jag skulle bli duktig. Jag skulle jobba mycket, jag skulle spara, jag skulle springa, jag skulle äta nyttigt, jag skulle vara nykter, jag skulle inte häcka framför tvn och jag skulle läsa mycket. Eller hur. Jag har inte lyckats med nått. Jag har verkligen ingen självkontroll. Under de senaste 30 dagarna har jag jobbat mellan 4 och 8 timmar per dag, jag köper man hela tiden och det är dyrt, jag äter massa godis och kockjäveln bjuder på desserter, jag har sprungit 1 gång, jag har vart på ungefär 1 fest i veckan och jag har sett alldeles för mycket tv. Den största bedriften är väl att jag i alla fall öppnat en bok och läst 200 sidor. Dessutom har det utvecklats dåliga vanor under dessa 30 dagar. Jag kan inte sova förens klockan är 2 och jag sover till minst 12 dagen därpå om jag inte börjar 10 förstås. Dessutom blir det konstiga matvanor. Alldeles för mycket bröd och max två mål om dagen varav ett ordenligt, fast vissa dagar blir det bara bröd och det kanske inte är så bra.I helgen var ju min familj här på Vega och hälsade på, vilket var mycket trevligt! På lördagen hyrde vi en båt i några timmar och jag lyckades bränna mig i ansiktet så det sved. Vi fick upp några fiskar också som vi stekte och åt sen när vi kom hem. På kvällen drog jag med mig Ida på fest, det var den årliga Hallfesten här på Vega, och i stort sätt alla vegaväringar (vegabor) var påverkade av sån där alkohol. Nästa helg är det den årliga fiskefestivalen, då fiskas det och sen äter man fångsten under festligheter så då samlas alla på ett ställe och firar. Tyvärr blir det ingen fest för min del eftersom jag jobbar sista vakten på kvällen det är och andra vakten dagen därpå, alltså slutar jag ca 12-02 och börjar igen kl 10. Men Vilde bjöd med mig på fest på fredagen så då blir det väl att gå ut då istället. Kanske Sandra kommer med också. Det blir trevligt.   

Nu ska jag sova, godnatt!
                                                                                                                                                              på Nes, på VegaNu ska jag sova. God natt!


kärt besök i kväll!

För en kvart sen ringde pappa:
Hej, vi är på färjan nu.
jag: Vaaaaaa?! Till Vega?
han: Ja, överraskad?

heh, jo. Trodde de skulle komma i början på nästa vecka och så kommer det ikväll! Jag är superglad! Nu kommer dom säkert vilken minut som helst och jag har panik städat och diskat. idag har varit en bra dag. Slapp dag på jobbet, brev från rebecka och nu det här! Bästa dan.

Hade!


hurtig

Igår var en bra dag. Jag satt inte bara hemma, glodde tv eller nörda framför datorn (som idag). Nej, jag gick upp tidigt, körde lite yoga, gick till jobbet, jobbade, lånade en bil och åkte och handla mat, lånade en cykel och cyklade till Nes för att möta upp Henrik och ta en fika på Havcafét. Sen tog vi en promenad med Solveigs hund Odin och när vi skulle åka båt ville inte motorn starta när vi kommit ur hamnen så det var bara att ro tillbaka. Då blev det sämre väder så vi begav oss hem och tittade på Arn och Beck. Sen skulle jag cykla hem till mig och det är jättelångt. Seriöst. Säkert 7km. Jag var riktigt hurtig igår, cykla minst 1 mil!

Idag på jobbet var jag och Aud riktigt flinka, vi hann städa 12 rum, svabba korridorer och lokaler och annat på 5 timmar. Nu är jag jättetrött i armarna efter bytt lakan på typ 20 sängar. puh. Nu är jag sådär tråkigt trött så jag inte orkar göra nåt, och ett diskberg väntar på mig i köket. Kanske orkar ta tag i det senare. Imorgon skulle jag varit ledig, men nej, jag måste jobba. Fast det är skönt att jag inte börjar förens kl 18. Måste till banken och fixa ett bankkonto så jag kan få lön! Har fått mitt norska personnummer nu (sk. d-nr. ) så nu fyller jag den 43 juli^^. Försökte fixa ett norskt nummer idag också, men det ville inte funka.. Men det kommer. så småningom.

Har börjat längta till när jag åker till Italien. Varför kan jag bara inte bara leva i nuet och ta vara på tillvaron?!


ny vecka

Det är ny vecka och vi har fått nytt jobbschema. Börjar inte förens 18 idag och i helgen vilket är väldigt bra, med tanke på att det är storfest i helgen. Dessutom kommer min familj hit och hälsar på mig i slutet på denna vecka eller i början av nästa så då har jag tid att umgås lite med dem också. Men jag vill vara med på bilsemestern, men nej det går ju inte. De ska åka upp till Narvik och hälsa på släktingar. Och jag har insett att jag aldrig varit där. Vi borde ha varit där oftare tycker jag med tanke på att mamma faktiskt kommer därifrån.


hur hamnade tröjan i toalettstolen?

Inte den blekaste, men det kunde tydligen inte vara någon annan än jag som kan ha orsakat det.

Det var födelsedag, jag firade ordenligt och blev kanske lite för full. Efter jobbet tog Vilde med mig och Karina på hemmafest. det var trevliga folk, det sjöng för mig när klockan slagit 12 och vi drack champange. Sen minns jag inte så mycket mer. Dagen efter var inte rolig. När jag äntligen hade slutat jobbet kl 22, kände jag mig fortfarande jävligt bakis och det var dags för nästa fest. Men jag kunde verkligen inte dricka mycket men mina rumskompisar drack desto mer, så det blev jävligt kul i alla fall!

Idag har jag varit ledig, det har varit skönt men jag har verkligen inte gjort nåt! så nu ska jag ta tag med det jag tänkt! Måste diska, äta mat, fixa iordning mitt rum, ta mig en dusch och kanske en promenad.

later

RSS 2.0