ny plats, ny header

Efter mycket trixande lyckades jag få till en ny design!

Annars är det helg. Har väl egentligen inte gjort allt som jag planerat att göra men jag har ändå hunnit med en shoppingtur till Bergvik på fredag med Marica. Power Yoga på KMTI med Sabina igår och sen en tur till Värmlands Museum med Marica där det var Fairtrade-marknad, Rättvise-poesi med Bob Hansson och kåseri med Värmlands egen filmstjärna Björn Starrin (Smala Sussie, Bröllopsfotografen). Idag kom min syster på frukostbesök och jag följde med till Bergvik köpcenter för att vara smakråd och sällskap. Sen körde hon vidare mot grannlandet och jag tog bussen hem.

Planen är att jag ska ha hemmar-fixar-dag idag. Problemet är bara att jag inte har någon särskild motivation mer än att sitta i soffan med datorn i knät och lyssna på P3. Får se hur om motivationen kommer och hälsar på lite senare.


miljövetaren berättar

Igårkväll var jag på ett föredrag om Framtidens Klimat, tillsammans med Marica. Uppslutningen av miljövetare var ganska dålig enligt mitt tycke (kanske beror på att det var få som visste om det?). Det var i alla fall ganska intressant att få höra det vi lärt oss om den senaste tiden från någon "utfifrån". Föreläsaren var nämligen från SMHI. Han underströk, som alla andra som är insatta i ämnet, att ämnet är väldigt komplext och för att förstå "den globala uppvärmningen" måste man ha kunskap om inlandsisar, cirkulationsmönster i haven, fluktuationer från minimumvärden till extremvärden, samhällsutveckling, kolets kretslopp, nederbörd, torka, brandregimer, ja allt som på något vis kan påverka dagens klimat. kunde inte var mer enig med han. Kort sagt, det är det jag försöker lära mig. För jag ska ju rädda världen när jag blir stor.

Så därför mina vänner, börjar jag med er. För jag tror nämligen att varje människa kan påverka världen, både positivt och negativt, och att det krävs att du, jag, han, hon, ni, vi och de tänker lite längre än näsan räcker. Lite mer långsiktigt. Det är egentligen inte så väldigt svårt, enligt min mening, och så känns det oftast lite bättre i slutändan. Det låter väl inte så dumt?

Varje val, oavsett om det handlar om vilken mjölk du köper i butiken eller vilket kaffe du dricker, har betydelse. För som jag läste någonstans: Det är valen som är livet. Så därför rekomenderar jag att ni ser en dokumentär om flaskvattnet. Den handlar visserligen mest om USA men den är ändå väldigt tänkvärd. Den kan ni se här.


vänner, mårdhundar och IKEA

Sitter i skolan och chillar... så skriver Sabina. Sabina är min nya vän för er som inte visste det. Hon är ganska knäpp, men rätt söt. Så har jag faktiskt fått en till vän. Hon heter Marica. Hon är skåning (så det förklarar allt).

Nu har suttit på universitet och skrivit på vårt projektarbete om Mårdhunden. Visste ni att den är en invasiv art som vi inte vill ha här i Sverige (och resten av Europa)? Inte? Då visste ni kanske inte heller att den ursprungligen härstammar från Asien? Och det är i det problematiken ligger, att den inte har någon naturlig fiende och därför är ett hot mot vår biologiska mångfald. (jag ursäktar nörd-inlägget)

Igår tog vi en tur till IKEA. Först powerwalka genom alla avdelningar för att fortfast möjligt komma till restaurangen. Där åt vi middag och efterrätt. Sen gick vi tillbaka till början, vände på klacken för att sedan gå systematiskt genom varje avdelning. Sen sprang vi till bussen i onödan och gick hem i regnet. Jag köpte lite galger och en brandsläckare (saftey first!).


RSS 2.0