vanlig fredag?

Norrmännen har inget 'Valborgfirande' och det är ju lite synd egentligen. Dessutom är det 1 dm snö ute och det känns ännu mer konstigt. Så istället för valborgsfirande ska jag skaffa mig ett månadskort på studentgymmet och sitta resten av eftermiddagen på universitetsbiblioteket.

Igår träffade jag Thea och vi åt middag på Pastafabriken. Det var jättegott och pizzan smakade verkligen Italien. Benissimo!


SMILE!


back on track

Jaha, så var det bara att börja på nästa uppsats. Eller ja, jag hade ju redan börjat, men nu ska jag skriva klart ett utkast, få kommentarer på det, skriva mer och ändra och så ska den vara klar till nästa torsdag. Men det ska väl inte vara några problem? (peppar, peppar ta i trä)

Ikväll ska jag på ett planeringsmöte med Rädda Barnen. Jag är nämligen frivillig i en aktivitetsgrupp här i Tromsö så vi ska planera några nya aktiviteter. Hade planerat att jag skulle få mig en promenad men just nu lockar bussen mer.

Vi hörs!

uppsatsen

Nu är den äntligen klar! Så håller vi tummarna att jag har gjort rätt, okej?


ett nostalgiinlägg om min vän Elin

Elin och jag har känt varandra sen jag började 6.an på Östra skolan i Motala. På högstadiet var vi nästan de enda som hade skåp på en annan våning än resten av klassen. Men det gjorde mig inget, Elin var alltid så rolig när hon snubblade ned för trapporna eller gick in i dörrar.

När vi började gymnasiet flyttade jag till Strängnäs men det var inte så fruktansvärt långt borta så jag åkte hem varannan helg för att träffa min familj och mina vänner. När jag och Elin träffades brukade vi ta långa cykelturer där den ena fick trampa den gamla cykeln upp för Motalabackarna och den andra fick sitta på packethållaren och underhålla. Vi brukade sjunga och ta pauser i lekparkar. När vi kom hem drack vi Oboy och fattigcola framför datorn som så fint var döpt till cp-allan.




Våren 2006
 

Nu bor Elin i Kalmar och jag i Tromsö så det är ju ganska försåeligt att vi inte har träffats på ett tag. Senast vi sågs var juldagen och då var det förfest hos Elin med roliga spel. Elin har en förkärlek till jag-har-aldrig-spel så sånt spelar man när man är på besök. Hon är också kär i Filip och älskar sina katter, LOST och kaffe.



Sommaren 2006

Elin har en blogg, titta in här vettja.


lördagsshopping och lördagsplugg

Inatt/morse vakande jag 4.30 av att det var jätteljust ute, men jag somnade om till 8. Sen gick det inte mer. Så efter ha ätit frukost och läst tidningen styrde jag benen mot Jekta som är ett ganska stort köpcenter. Jag hade aldrig varit där så jag tänkte som det flesta tromsöbor att det var en bra lördagssyssla. Men jag det var inte lika många butiker som jag trodde och så var det uppdelat i två byggnader så man fick springa över stora parkeringar och vägar för att komma fram. 

Jag köpte bläck till skrivaren, bas-och topplack till naglarna och en härlig fleesetröja (det lönar sig att handla barnstorlekar på rea)! Så handlade jag lite mat också, så nu är det fullt på min hylla i kylskåpet. Ikväll blir det nog film och så ska jag testa Mack sommaröl. Men först, ska jag försöka skriva färdigt den där dumma uppsatsen som ska in på måndag morgon.




så var jag tillbaka i norr

Jag vet inte riktigt vad det är med solen här uppe, men glad gör den mig. Nu när det håller på att bli vår här får jag en till dos av vårkänslor. Blev ju vår när jag var hemma nu, men två vårar är ju knappast fel, om ni förstår vad jag menar. Jag är i alla fall glad. Glad i våren och härliga Tromsö. Jag blir faktiskt lite ledsen när jag tänker på att jag snart ska flytta härifrån. Så nu ska jag ta vara på varje dag i Tromsö.

Idag har jag druckit frukt sjimpanse. Det är en läskedryck som är bryggt av Mack som är världens nordligaste bryggeri och ligger här i Tromsö. Om du får för dig att besöka Tromsö så måste du njuta en mack-öl på Ölhallen, för som det heter:

Du har ikke vært i Tromsø; dersom du ikke har besøkt Ølhallen


när jag var på ölhallen drack jag Haakon spesial


hemma igen

Känner att det blir mycket åkande fram och tillbaka nu för tiden, så nu är jag alltså hemma hos mamma och pappa igen. Reste med tåg och buss från Larvik i måndags till Hallsberg där pappa hämtade upp mig. Hade 1½ timme i Oslo så passade på att Besöka Bianco och inhandla ett par gladiatorsandaler till sommaren för mina drickspengar :)

Idag skiner solen så överväger att ta mina böcker och sätta mig ute och läsa. Sov hos Ida i natt så fick mig en härlig morgonpromenad också! Hon är rolig min syster. Imorse när vi stod framför spegeln konstaterade jag att en gång i tiden hade vi typ samma hårfärg men nu är hon blond och jag är ... rödhårig? Sen blev det så här:

Ida: Men vi är ju lika som bär.
jag: näää.
Ida: Jo, som lingon och blåbär.
Genialt.


i Nevlunghavn, Norge

Förra torsdagen hann jag med lite linneshopping med Ida och Emma innan jag tog tåget mot Norge igen. Sen dess har jag varit i Nevlunghavn och jobbat på en mysig restaurang (och hotell). Här ska jag jobba i sommar också och jag tror det kommer bli en riktigt bra sommar! Det är lite desperate housewife-stuk över den lilla hamstaden: alla hus är vita med vita staket och fina trädgårdar. Blir nog bara ändå bättre på sommaren när det kryllar av rika norrmän som ger mycket i dricks ;)


RSS 2.0