böcker

Jag vet inte varför, men jag älskar att köpa böcker. Tjocka, smala, nya, gamla, dyra, billiga - det spelar ingen roll. Kanske  jag är lite av en bookaholic? Kunde inte låta bli att beställa några nya från cdon idag när man kunde köpa engelska pocket för 29kr/st! Så jag köpte:
Jules Vernes Twenty Thousand Leagues Under The Sea
Margaret Atwoods The Tent
Tracy Chevaliers Burning Bright
James Pattersons Daniel X Alien Hunter

efter fredag kommer lördag

Kom till universitetsbiblioteket vid 11 i morse och jag var faktiskt inte den enda som var där. Man blir mycker mer fokuserad, åtminstonde jag, när man pluggar på en tyskt och rymlig plats. Jag saknar att ha ett riktigt stort skrivbord på mitt rum och bor man i kollektiv är det inte alltid lätt att få soffan/köksbordet för sig själv. Hemma blir man dessutom distraherad av saker man vill göa som man egentligen inte borde göra just då. Och så var det där med självdisciplin.. Ibland är den närvarande, men oftast är den på rymmen tyvärr.

ingen vanlig fredag

Jag klev upp, satte på mig kläder, gick på toa innan jag kollade på klockan och insåg att den var 04.35, så jag klädde av mig och kröp ner i sängen igen. Undrar vad som flög i mig inatt.

Hade första föreläsningen i "Klimahistoria og Klima i historien" idag 9-12. Det var intressant, men måste nog knyta nya bekantskaper med Joule, Watt och Calvin så ska det nog bli bra!

Mötte Line och Rikke efteråt och i ett tapert försökt lyckades vi svar på lite frågor om Romeo & Juliet. Jag var på plugghumör och pluggade lite English Grammar innan jag slutligen packade väskan strax efter fyra och stegade ut i månskenet.

Och, Grattis Ida på 19 års dagen!


uppför

Torsdagar är långa och tunga dagar. Lång för att den första föreläsningen börjar klockan 9 och den sista slutar klockan 16, tung för jag måste släppa med mig en ordbok, två antologier à 3000 sidor, en grammatisk uppslagsbok, anteckningblock, kompendie och mat. puh. Tur nog har jag inte mer än 13 minuter till Universitetet, men att bo i en uppförsbacke underlättar knappast (eller jo, på vägen hem).

Var jag än bor finns det alltid en backe - kyrkbacken i Strängnäs och i Perugia såklart, där det bara existerar uppförsbackar.

vinter?

Man skulle ju kunna tro att det är vinter så här nära nordpolen, men nej då. Snöblask och plusgrader istället för meterhöga snövallar och minusgrader som inte går under 10 sträcket på termometern. Så brukar det vara har jag hört. Men inget är som det brukar, för allt är föränderligt.  

(Varför måste jag alltid prata om vädret?)

RSS 2.0