water (beer) is life

En lång pluggvecka är förbi och en ny har precis börjat. Hela dagen har jag gått och längtat efter riktigt, svart kaffe (det existerar inte i Canada) så jag svängde förbi Tim Horton’s för en nästan-svart kaffe att ta med hem. Det hjälpte lite mot tröttheten i alla fall. Trött som attans är jag, jag vet dock inte om det beror på att jag befinner mig i ett nytt land och ny kultur eller att jag inte går och lägger mig p.g.a. av saker som festligheter, plugg eller filmtittande.

Så under förra veckan började rutinerna etsa sig fast lite mer. Måndag är bara en enda lång pluggdag, tisdag är det föreläsning innan lunch och träning efter lunch och eftermiddagen passar bra för skype och inläsning. Onsdag är det föreläsning både innan och efter lunch, sen plugg tills det är dags för ölhäng på The Cellar vid lämplig tid. I onsdags skulle jag och Jenny bara köpa en pitcher (en kanna) att dela på men eftersom det aldrig funkar ”att bara ta en öl” delade jag ytterligare en med Johan. Så blev jag övertalad att fortsätta kalaset på en nattklubb och jag var inte så svårövertalad. Lite mer öl slank ner i systemet och det var en riktigt rolig kväll! Torsdag morgon var förstås inte lika rolig men jag släpade mig till dagens alla tre föreläsningar och skrev klart min rapport innan midnatt. Fredag var jag uppe med tuppen och kollade upp hemtenta uppgiften. Hann reflektera någon timme innan frukost och sen var det iväg till dagens föreläsningar. Så fort de var klara skyndade jag hem för att börja skrivandet på hemtenta-uppgiften i miljökommunikation. 14-21 skrev jag och funderade, läste och skrev lite till. Jag gjorde mig alltså välförtjänt att gå ut i korridoren  och till loungen efter nioslaget för att socialisera med kända och okända med en red solo cup i handen! Med en för en gångs skull fungerande självdisciplin sa jag hejdå till de andra när det for ut på nattklubb och återvände till mitt rum och läste genom det jag skrivit. Dock gick det inte många minuter fören Andrew kom och knackade på och frågade om jag inte vill vara med och se på film med några andra i loungen. Popcorn skulle det bjudas på och jag var hungrig.

Lördag skrev jag det sista på tentan och av mamma och pappa fick jag kombinerad uppdatering och uppsatsrättning. Nöjd och glad av att få tentan ur vägen gick jag och Jenny till ett köpcenter och jag blev extra glad när jag upptäckte att det fanns Body Shop i Fredericton! Sen blev det förstås en tur till ”systembolaget” – ganska likt det svenska faktiskt förutom att öl och cider finns i en stor kyl. 3 flaskor vin fick klinka hem i ryggsäcken. Lördag kväll skulle det bli utgång och jag var taggad! Först blev det lite vindrickande och häng i Russells rum med en härlig blandning av kanadensare och utbytesstudenter på 10 kvm typ, sen till loungen på 4.e våningen där vi lekte ”Never ever have I had…” innan vi sprang till en buss som aldrig kom och fick vänta på en taxi i -20. Väl inomhus var det varmt och trångt och jag spelade snurra flaskan med ett helt gäng för första gången i mitt liv på ett dansgolv. Nattmat på McDonald’s och häng i biljardrummet innan jag gick och la mig söndagsmorgonen och sen sov jag, med undantag för brunch, till kl 16. Efter middagen var det bara sätta näsan i böckerna och läsa tills jag slocknade runt midnatt.

En annan random sak, vi satt och pratade ett gäng och så kom vi in på bjuda/betala själv- diskussionen. Jean-Louis, som är från Centralafrikanska Republiken berättade att när man får besök av någon är det första man frågar om denne vill ha vatten, ”because water is life”, sen frågar man om denne vill ha något annat dricka. Att inte bli tillfrågad eller neka vattnet är en förolämpning. Så berättade han också att om man blev medbjuden ut på restaurang var det den som bjöd ut som betalade.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0