åka tåg

I fredags tog jag bussen från Tromsö till Narvik där jag bytte till tåget som skulle ta mig till Gävle. I Gävle bytte jag tåg och kom till Motala på lördagen där jag blev hämtat. Det var en bra tågresa, men hade ju blivit bättre med trevligt sällskap och en flaska vin.
Det får bli en annan gång.


På Narviks tågstation

Hejdå Norge!

Packningen. Det var tungt!

Imorgon är det dags att sätta sig på tåget igen. Fast denna gång ska jag inte åka lika långt för jag ska till Larvik. Ska nämligen jobba på en restaurang under påskhelgen!


myskväll hos Ida


jag och drinken


Vi spelade frågespel under Earth Hour,
sen åkte vi till Brygget och lyssnade på lite rockiga toner


Hemma i Sverige

Nu är jag hemma och har hunnit packa upp halva packningen, ätit middag med mamma och pappa och duschat av mig resdammet. Ikväll ska jag till Idas lilla stuga. Jag ska dricka San fransisco och berätta om mina norgeäventyr i skenet av starinljus.

fina människor

Idag upptäckte jag en väldigt inspirerande blogg där fina människor skriver fina brev. Besök dem här.

Nu är jag också klar med min uppsats om 'Multiple Negation'. Imorgon ska jag ta med de muffins jag har bakat idag till några av min medstudenter som också plågats av att skriva femsidig uppsats på mindre än en vecka. Hoppas de blir glada.


Oscar Wildes 'The Importance of Being Earnest'

The Importance of Being Earnest
är en helt genialisk pjäs skriven av Oscar Wilde.

JACK: I haven't asked you to dine with me anywhere tonight.
ALGENON: I know. Yoyu are absurdly careless about sending out invitations.
It is very foolish of you. Nothing annoys people so much as not receiving invitations.

Se/läs den om ni får chansen!
(klicka på bilden för källa)


fröken Vår och fru Vinter

Idag när jag vakande 7.30 var himmlen alldeles ljusblå och en springa solljus lekte på min tapet. Vilket perfekt sätt att vakna upp på.

Solen börjar äntligen värme lite nu och idag har jag sett takdropp och fräknar på Line Beates näsa och pigmentfärändringar i mitt eget - små bevis på att våren står för dörren. Dock får hon nog vänta en stund till för jag har hört att det kan vara fru vinter stannar enda tills maj.

Nu ska jag laga pannkakor och sen ska jag sticka iväg några timmar till biblioteket.


Det är en stund kvar tills vi kan sitta på balkongen och äta frukost.


benvenuti a casa di Line


jag vill

... sitta på en balkong, dricka vin och njuta av en vacker solnedgång med en speciell person. Jag vill äta glass på Spanska trappan med min vän Belinda och prata anekdoter. Jag vill bjuda folk på middag och spela sällskapsspel hela kvällen. Jag vill sitta på en bakgård och dricka coctail och gå hem mitt i natten med solen i ögonen.  Det är sånt jag vill. Och ska. Såsmåningom.


Norge i mobilen


Jag och Sofie åt frukost på balkongen och njöt av 17 maj-solen.

Det var bara han och jag.
Vi bakade paj, kastade sten i sjön, och fick fräknar.

På Vega kan man ha alla sorters väder på samma dag.

Jag gick hem från jobbet kl 1 på natten och hade solen i ryggen.

Jag kom till Tromsö och blev student.

Han och jag var på Billy Talent konsert i Oslo.

Mörkertiden är förbi.

Igår snöade hela dagen och det bästa var
att man kunde sitta på föreläsning och titta ut på
stora vackra flingor som föll från himmelen.


jag ska bara...

Jag är egentligen döttstrött och borde stänga av datorn och sova istället, men "jag ska bara"-saker gör att jag försökt med det en timme nu.

Så idag vaknade jag två minuter innan väckarklockan, och var på universitetet innan nio! Jag och Camilla slog oss ned i en soffa eller 'stua' som det nu är mer känt för (betyder vardagsrum på norska). Vi pluggade engelska ord och disskuterade Jane Eyre.

Halv fem var jag på väg mot stan och klädd i varma vinterkläder för att möta några andra frivilliga från Rädda Barnen. Det var meningen att vi skulle åka pulka men inga barn kom så det var bara att vända på klacken och gå hem igen. Passade på att handla lite mat på REMA och kom undan med en billig penning! När jag äntligen kommit hem (det tar ju ca två timmar fram och tillbaka) var det bara att klä på sig igen och gå till ICA och handla det jag hade glömt.

Fördrev kvällen med lite mer läsning och fick lite ordning på mitt rum. Om min mamma skulle sett det skulle hon säga: "det ser ut som en tromb har dragit fram". Jag saknar min mamma lite nu. Och resten av småfolket.

Familjen färgglad är ute och hugger julgran <3

Visste ni föresten att Alfons Åberg heter Albert Åberg på norska! ALBERT! Jag dör lite. Man kan ju inte döpa om Alfons.

RSS 2.0