intensivplugg, måndagsöl och träningsvärk

I fredags när jag gick hem från universitetet så bestämde jag att jag skulle unna mig en helg utan någon som helst skolarbete. Och det var det värt. Nu känner jag mig utvilad och klar för en veckas intensivplugg. Men i all pluggdimma finns lite ljuspunkter trots allt. Imorgon blir det måndagsöl med några andra frivilliga från Rädda Barnen och på torsdags ska jag möte Thea och så ska vi gå på café. Blir bra grejer.

Kom precis hem från en födelsedagsmiddag hos Camilla, och jag är fortfarande supermätt efter Lasagne, tårta och muffin. Dessutom kommer jag ha sån jävlig träningsvärk i rumpan imorgon! (Var på gymmet i två timmar på förmiddagen idag efter att ha varit soffpotatis hela lördagen.)


Idag finns det många anledningar att vara glad

Jag fick bra respons på mitt val av uppsatsämne trots att mitt muntliga inlägg inte alls var särskilt långt och avencerat.

Solen skiner och det har blivit lite mer human kyla ute.

Jag har köpt apelsiner för 8.90 kr/kg. 

Och en glad busschaufför var pricken över i:et, för när jag var på väg hem från ICA och sakta gick upp för backen hemåt kom den en man (busschauffören) bakom om mig och sa (översatt):
- Ska vi se vem som har bäst lungkapacitet? För nu spurtar jag om dig! HAHA. Skojar bara.
När han kommit lite längre upp i backen sträckte han upp armarna och sa:
- Jag vann! HAHA.

:)
 


10 to 6

Idag när jag traskade mot morgonens föreläsning kunde jag inte fatta att jag orkade gå upp kl 6 på morgonen när jag var yngre för att hinna med skolbussen och börja skolan kl 8. När skolan börjar kl 9 nuförtiden får jag dra mig själv ur sängen för att komma i tid. Då gillar jag bättre att börja kl 10, det känns mer humant. 10 to 6 skulle passa mig mycket bättre än 9 to 5. 
Vem var det som bestämde den standarden?

sol och snö i Tromsö


campus

på väg


little miss sunshine

Idag är jag på strålande humör! Vaknade upp med klarblå himmel, hade solen i ögonen på väg till biblioteket, lyckades läsa lite och snart ska jag ut och gå i det vackra vinterlanskapet med flera lager vinterkläder. Ska också svänga förbi ICA på vägen hem och inhandla lite nyttigheter och ingredienser till dagens middag, tacopaj. Eftermiddagen/kvällen ska jag ägna min tid åt att läsa Jane Eyre. Bra grejer.

kommer hem några få dagar

Sådär ja. Då var en tågbiljett bokad från Narvik till Motala den 26-27 mars! Tyvärr blir jag inte hemma längre än två dagar. Har fått jobb på en söt liten kustrestaurang i södra Norge där jag ska jobba i påsk och sommar. Dock  innebär detta att jag går miste om midnattsol och Tromsösommar, men men.

Sedan studenten 2008 har jag åkt fram och tillbaka mellan Norge och Sverige och så en liten avstickare till Italien: 
Vega-hem-Perugia-hem-Brönnöysund-hem-Bardufoss-hem-Brönnöysund-hem-Vega-hem-Tromsö-hem-Tromsö och snart: hem-södra Norge-Tromsö-Södra Norge-?

(de flesta sträckorna har jag åkt faktiskt åkt tåg+buss)

borderline

Jag befinner mig någonstans i mellanlandet av utmattning och rastlöshet. Min hjärna är trött och utmattad efter timmar av läsning och koncentration men min kropp är pigg och vill ut och springa. Min kropp är klok ibland. Om jag springer en runda kanske hjärnan blir lite glad och orkar läsa lite till innan läggdags? Kanske jag borde lyssna till den idag.

Från det ena till det andra. Ibland är det kul att läsa grammatik, i alla fall om man har en underhållande kursbok som "Introducing English Grammar" där jag idag läste följande:

Knock, Knock
Who's there?
Boo
Boo who?
There's no need to cry, it's only a joke.

(Börjars et al. 2001:136)

brev

Idag har jag skrivit brev. Brev är bra saker. Det känns alltid bra att berätta händelser i skrivande form och dessutom kommer det (förhoppningsvis) göra någon glad. Jag blir alltid jätteglad när jag hittar ett brev adresserat till mig i brevlådan!

Jag har brevväxlat med en vän sedan jag var 7 år och vår enda kontakt har varit genom brev. Vi har bara träffats en gång sedan vi träffade varandra första gången. Nu har jag utökat mitt korresponderande till en drös människor jag träffat genom åren och som är lika brevbegeistrade som jag är. Och ibland (om jag kommer ihåg) skriver jag ihop ett litet lätt brev till någon som fyller år, som kompensation för min frånvaro.

oproduktiv dag

Imorse såg jag på OS-invigningen istället för att gå till biblioteket.

Jag har inte pluggat så mycket som jag hade planerat.

Men jag har duschat och stickat lite på min mössa. Får räcka för idag.


fläta/flätor är min nya look


en lugn fredagkvällsitter på biblioteket

Funderar på att 'call it a day'. Har varit här sedan 12-tiden och studerat. Har bland annat funderat ut min frågeställning till min "vetenskapliga artikel" i klimathistoria. Ska skriva om vattenånga, som faktiskt är en av de viktigaste växthusgaserna. Kan nog bli intressant och utmanande. 

Blir nog bara en lugn hemmakväll ikväll med stearinljus och brevskrivning. Först måste jag till ICA och köpa mjölk, äpple, knäckebröd och extra mjuka näsdukar.

Bright Young Things

Har sett på Bright Young Things som är regisserad av Stephen Fay. Fastnar för lite udda filmer nu för tiden. En färgrik film om unga vuxna (vad kallar man dom som är mellan 21 och 25?) i London på 1930-talet. Om fest, kärlek och skandaler.


ny header

vad tycks?

i höstas


Har lite lust att gå upp på fjället igen, eller egentligen vilket som helst.
Men först ska jag försöka göra mig av med min förskylning.

mysigt värre

Sitter och myser i min mogronrock alldeles nyduschad i min säng som jag bäddat med nytvättade lakan! Kan det bli så mycket bättre?

Hade ställt klockan en timme för tidigt imorse, så det var skönt att bara ligga och dra sig. Gick ändå upp tidigare än tänkt, så hann både sätta på en tvättmaskin och äta min frukost i lugn och ro.

Annars har det varit en ganska enformig dag: föreläsning, hem, äta lunch, plugg på biblioteket, hem, äta middag, läsa mer.


en dag på universitetet

Jag var uppe med tuppen imorse och mötte Camilla och Iselin utanför skolan vid 9 imorse! Vi besökte utdanningsmessen (alltså utbildningsmässan) där alla Norges universitet och högskolor visade upp sig. Jag trivs att bo och plugga i Norge men tror ändå att det blir Karlstad i höst, dels för att Sverige antagligen har kommit längre i miljö- och klimatforskningen, dels för att det är billigare och Karlstad känns som en mysig och trevlig stad.

Efter inspirationsrundan slog vi oss ned i en soffa och varvade grammatikplugget med prat om skolor, framtid, politik, mor- och farföräldrar och norska tårttraditioner- Så en norsk lunch på det. I norge ätar man inte "riktig mat" till lunch, utan mackor (smörbröd) och så en kaffe till det. Så jag lyxade till det med en iskaffe och en ostmacka med grönsaker från kantinan. Vår prat- och pluggstund följdes av en tvåtimmars föreläsning om engelsk morfologi.

Efteråt gick jag hem och lagade middag: fisk-,lök- och champinjonsoppa. Det var gott, men den hade säkert blivit lite mer smakrik om jag hade haft buljong.


Dagens middag

Motivationen var på hög nivå efter middagen så jag begav mig tillbaka till universietet och satt på biblioteket i två timmar och repeterade substantiver till morgondagens föreläsning. Nu känner jag mig bra och tillfredställd men kommer säkert läsa lite mer innan jag går och lägger mig!

nonsense dikt

Idag läste jag en dikt som jag fastnade för. Den är skriven av Lewis Caroll, samma man som har skrivit Alice i Underlandet. Dikten heter JABBERWOCKY och är tagen från Through the Looking-Glass and What Alice Found There (1872)

`Twas brillig, and the slithy toves
  Did gyre and gimble in the wabe:
All mimsy were the borogoves,
  And the mome raths outgrabe.

"Beware the Jabberwock, my son!
  The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
  The frumious Bandersnatch!"

He took his vorpal sword in hand:
  Long time the manxome foe he sought --
So rested he by the Tumtum tree,
  And stood awhile in thought.


And, as in uffish thought he stood,
  The Jabberwock, with eyes of flame,
Came whiffling through the tulgey wood,
  And burbled as it came!


One, two! One, two! And through and through
  The vorpal blade went snicker-snack!
He left it dead, and with its head
  He went galumphing back.


"And, has thou slain the Jabberwock?
  Come to my arms, my beamish boy!
O frabjous day! Callooh! Callay!'
  He chortled in his joy.

`Twas brillig, and the slithy toves
  Did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves,
  And the mome raths outgrabe.


Förstår ni inte första och sista biten? Det gör inget, det är påhittade ord.


äntligen vinter i Tromsø


på promenad

snötäckt

elljusspåret

en glad Line

mys

Väntar på maten ska bli klar och ska sen ta på mig varma kläder och ta en mysig vinterpromenad. Under natten har det kommit 1 dm snö så nu känns Tromsö vintrig och mysig - precis som den ska vara.

Ikväll blir det bowling med Line Beate och Rikke, det blir good!


RSS 2.0