life in norway

Idag har jag fått ledigt så då är det självklart skitväder så tanken att gå ut infaller sig inte. Ena dagen skiner solen för att nästa dag blåsa upp till storm och ösregna. Så idag har dagen gått åt till att städa upp på mitt rum, sy, och fixa gropen i sängen - visade sig att en plankorna hade åkt i sär. Så ikväll ska jag mysa ned mig i sängen, göra lite varm choklad och läsa min bok. Den är så spännande!

Ja, oså får jag ju jobba en hel del också. Det är faktiskt kul, så jag trivs. Min mamma tror att jag kommer bli kvar i Norge, och kanske har hon rätt? Jag har ju faktistk sökt till Universitet i Tromsø för att läsa engelska ett år så vi får se i juli när beskeden kommer. Oavsett så dras jag till Norge - exotiskt va?

I början på nästa vecka kommer det fler folk som ska jobba på hotellet, så det blir spännande. Och så får vi se om Tommy får lov att flytta in i jungfruhuset?

nemen om jag skulle ta och öppna den där boken?

so far, so good

Ja, nu är det två veckor sedan jag åkte över gränsen till Norge. Vega börjar bli grönt och det har nu varit sol och riktigt vårväder i en vecka nu! Mycket bättre än första veckan då regnskurarna avlöste varandra och ständig motvind.

Jag har hunnit att gå upp på fjälltoppen, grillat, fiskat, cyklat och förstår jobbat en hel del. Så det går bra nu. Kockar och servitriser strömmar in, främst från Sverige, men vi har nu en från Finland också. Så Huset befolkas nu av tre jenter och kockarna får bo i ett annat hus men de kommer gärna hit och lånar lite internet. Så jag tror nog den här sommaren ska bli bra den också.

Och, det är äntligen tisdag! för jag har trott att det var måndag hela helgen..

leaving

Japp, nu åker jag igen. Tillbaka till Vega och Norge. Så nu blir jag öbo igen, ända till augusti. Om sisådär tre timmar går tåget från Hallsberg så ska jag åka hela natten och sen hela dagen (med en fyra timmars paus i Trondheim) och sen är jag framme i Brønnøysund där jag ska få sova hos Aleksanders mamma. Sen kan jag ta hurtigbåten till Vega dagen efter och börja tjäna pengar igen.

Och för er som undrar hur fan jag orkar åka tåg i 24 timmar: minst hälften av tiden sover jag, det dåliga samvetet jag får för att ta flyget existerar inte, jag kan plöja en bok, jag kan plugga, jag kan titta på de andra medresänärerna, jag kan titta ut genom fönstret och jag kan lyssna på musik. Jag gillar tåg.


RSS 2.0