crap

Just nu blir inget som jag vill att det ska vara. Jag är bakis, väskan är för tung och jag har minimalt med packning. Jag får helt enkelt stå mitt kast och betala övervikten, men jag ber till gud att de är snälla och låter mig slippa det. Men med flyt så ser det ganska mörkt ut.

Ikväll lämnar jag Stordalen, mamma, pappa, Ida, hunden, katterna och hästarna. Just nu känns det ganska ovärkligt. I flera månader har jag gått o sagt att jag ska till Italien och plugga italienska och nu är tiden kommen! Helt sjukt. Det är slutet på september, löven är gula, höstsolen skiner och jag åker till sydligare breddgrader där träden antagligen är gröna och där termometern visar 20 grader. Hejdå till alla jag känner (och inte känner) och hej till alla nya människor som jag snart ska lära känna och spendera de följande tre månader med.

Arrivederci!


lockar

Sitter nu och får lockar i håret. Ida är snäll och fixar det, för att jag en annan gång lockade hennes hår. Fast då var det nog mest jag som ville locka och hon hade inte så mycket att säga till om. hm, hon skrattar åt mig!

Ikväll är det kräftskiva som står på schemat, hoppas på en mysig och trevligt kväll så här sista helgen. Men det ska det nog bli!

_____________________


TVÅ DAGAR KVAR!


drink in hand

Aliens in America har precis slutat och nu sitter jag och smuttar på en grogg. Är på partyhumör och det riktigt suger att inte syster fyllt 18 än annars hade jag dratt med henne ut på krogen! Men nu är det så här att jag sitter hemma istället, sista helgen i Sverige och dessutom är det löningshelg. hm.

hår, böcker och annat

Nu har det långa försvunnit och nu täcker min hjässa ett rött, dessto kortare hårsvall.

Dagen har varit hyffsad produktiv. Började min dag hos frissan där det klipptes och färgades. dessutom lyckades jag få färg i ögat så sminket på ena ögat försvann (typiskt när man för en gång skulle var riktigt nöjd). Därefter styrde jag bilen mot maxi där jag innhandlade lite mat inför helgen. Så nu har jag lagt ut massa pengar som jag minsann ska kräva tillbaka så jag har nåt att leva för när jag kommer till Italien. återvände hem och började packa, tvätta och fixa och dona.

Tog mig också lite tid att läsa i min nyköpta bok som jag inte kan sluta läsa när jag väl börjar. Har nu läst fyra av Lisa Jewell's böcker och jag älskar allihop! Har dessutom införskaffat mig en femte, så antar att den får slinka ner i resväskan.

Alldeles strax ska jag bege mig ned till köket och laga middag till min familj. Ida kommer hem lite tidigare och då kan det ju vara mysigt att äta allihop tillsammans. Tyvärr händer det inte så ofta och nu måste man passa på för nästa gång det händer (förutom i helgen då) är det julafton!

destiantion: uppsala-stockolm-arboga

SHIT, inslåg alldeles nu att om fem dagar befinner jag mig i Perugia! Fredag förmiddag ska jag packa ihop allt, har visserligen redan börjat, men då har jag fått tillbaka min resväska som är på lagning och kan packa direkt i den. På lördag blir det kräftskiva och på söndag åker jag med familjen Carlstrand till Nyköping, för att övernatta hos dem innan flyget går kl 7.00 på måndag morgon från Skavsta. OCH idag har jag fått reda på var jag ska bo! Jag ska bo på Via delle Clarisse 24, och om jag kan läsa kartan rätt så ligger det ungefär 1 km från univerisitetet! Det ska nog bli riktigt bra!

Annars är jag nyligen hemkommen från en mindre trip jag gjort under 3 dagar. Jag startade i måndags vid halv tio tiden hemifrån, tog bilen in till stan, parkerade den på långtidsparkeringen och tog tåget till Uppsala. Ångrade bittert att jag lämnat jackan i bilen eftersom det var kallt och höst. I Uppsala fick jag vänta en timme innan jag äntligen fick träffa min long-lost-rebecka och umgås lite med henne! Jag inhandlade ett par cheap monday och vi åt billig studentmat (kebab och vegburgare).

Rebecka


Belinda

Min resa fortsatte mot Norrviken och en Belinda mötte upp mig på stationen. Vi tog oss hem till henne där vi spenderade restan av kvällen. Det blev tisdag och vi tog oss in till centrum där vi försökte klura ut vad nästa steg skulle bli. Vi hoppade på en buss och hamande ute vid kaknästornet. Där stannade vi en stund, tog oss upp till toppen och njöt av sol och vacker utsikt. Vi hoppade på bussen igen och hoppade av vid djurgården. Där promenerade vi en stund och det var så varmt att vi kunde gå i bara t-shirt! Vi tog en sightseeingbåt till slussen och  i gamla stan avnjöt vi en middag på ett litet mysigt café. Mätta och belåtna gick vi vidare genom gamla stan, inhandlade lite smågrejer och spatserade Drottninggatan och tog av mot Centralstationen. Vi sa hejdå och jag tog ett tåg mot Arboga. På stationen mötte jag upp med Henrik, kocken från Vega, och vi hann träffas ungeför 10 minuter innan jag stack.. I Arboga träffade jag Nadja och hon var snäll och lät mig sova hemma hos henne för en natt. Vi fördrev tiden med att spela badminton, titta på tv och spela snowboardspel. Vid 1-tiden idag onsdag åkte jag hemmåt, men fick först vänta en timme i Örebro innan nästa tåg gick.. Fyndande lite böcker och köpte mig en mjukglass för mina sista pengar.

Kaknästornet

Efter tre fullspäckade dagar kan jag nu med gott samvete gå och lägga mig i min sköna säng och längta till Italien! Synd bara att jag inte hann träffa mer människor för nu dröjer det ju ett tag innan jag är hemma igen. Okej, det lät som om jag skulle försvinna helt, men det gör jag inte, såvida det inte finns nåt internet i Italien, för då är jag borta på riktigt!

marked for life

en helt ny värld, en plats jag aldrig visste fanns.. Jag och syster sitter och tittar på Aladdin och myser! Eller jag klagar mest för jag lyckas hela tiden stötta emot foten med min tatuering som är alldeles nygjord. Har lite ångest för att jag inte berättat för p än, hoppas han är på bra humör imorgon annars får han vänta till nästa fredag innan jag öppnar käften och då har han dessutom hunnit fått in lite stålar på kontot. By the way, stjärnan som syns på bilden ska egentligen inte var där, det var bara något han målade dit men som jag inte ville ha. Tyckte det blev bättre med bara fjärilen, kanske att jag bygger på den senare, men inte än på ett tag iaf.


marked for life

Förövrigt har jag det ganska så bra, drabbats av lite förskylning men jag har bara mig själv att skylla på. Och så är det ju bara 11 dagar kvar tills det bär av till Italien! Längtar så jag snart kryper ur skinet. Seriöst är det jävligt intressant att kolla på disneyfilmer när man är äldre. det säger saker som Även du min Brutus  och Achtung! achtung! Humor.


over and out


dåliga, dumma och bra saker

När jag väl får för mig att jag ska skriva ett blogginlägg vet jag aldrig riktig vad det ska handla om förens det är färdigt. Jag skulle vilja skriva något intressant, välformulerat och påhittigt, men jag lyckas aldrig. Igår insåg jag, eller det har jag väl tänkt på förut också, att precis innan jag somnar kommer jag på massa smarta saker jag vill dela med mig men på morgonen när jag vaknar är allt som bortblåst. Dålig vana.

Så har jag ju varit hemma i tre hela veckor nu och jag är fortfarande lika arbetslös. Planen var ju att jag skulle toksöka så jag kunde få något jobb under september men verkligheten ville inte riktigt stämma ihop med planen. Men tack och lov får jag jobba lite hos mamma, så helt arbetslös är jag inte, bara sisådär fem gånger i veckan istället för sju. Dumma verklighet.


Men den här veckan är dagarna faktiskt fyllda med vettiga och trevliga saker. Jag passade på att utlysa denna vecka till min nyttighetsvecka eftersom Korpen har grattisvecka så då kunde jag träna utan att betala mer än bensinen och bilunderhåll. Dessutom har jag besökt Jenny i hennes nya lägenhet, jag har planerat en dag med min arbetslösa vännina, bio med min syster och två dagar för jobb. Bra vecka.
RSS 2.0