mer spänning är önskvärt

Igår kom jag hem från en helg i Växjö där jag besökte Sara och umgicks med henne och hennes vänner. Lyckades också krångla mig in på Växjös universitetsområde och efter några felkörningar och telefonsamtal hittade jag rätt hus och fick en kopp te och sorbéglass hos Magnus. En bra helg. Anlände på fredagen och kvällen spenderades framför tvn med ett glas vin, ett festlig måltid och en bra film. På lördag vankades det mer god mat och vin som senare resulterade i utgång på oléo. Söndagkväll var bio inplanerat och vi gick för att se Arn. Kl 8 på måndag morgon satt jag på bussen på väg till Mjölby för att där byta tåg till Motala. Sen blev det buss sista biten hem. Kom hem, lagade mat åt mamma och mig, för att sen överraska mig själv med att ta på mig ridbyxorna och gå ut och rida. Blev en skogsrunda med Jazz och Midas fick också följa med. 

Idag var en långpromenad inplanerad men när jag vaknade i morse stod det som spön i backen så jag återgick till huvudkudden som var betydligt mycket skönare och torrare. Så det blev att jag sov till kl 12, fixade lite med grejer för att sen följa med mamma in till stan när hon kom hem vid fyra. Lyckades göra av med 300:- (jag som skulle spara..) medan mamma var borta i 45 minuter. Innan vi skulle hämta morfar som kom med buss besökte vi farmor och fick en kvällsmacka och te.

Om det är fint väder imorgon ska jag försöka genomföra min planerade promenad, ringa lite samtal och sen åka och jobba hos mamma på eftermiddagen. Kanske kan hinna med en ridtur också, det var ju faktiskt ganska avslappnande sist.

Mer spännande är inte mitt liv.. Så kan det bli slutet på september nu tack?!

 

This was never the way I planned, not my intention
I got so brave, drink in hand, lost my discretion
It's not what I'm used to, just want to try you on
I'm curious, for you, caught my attention

brödbak

Jag kanske ska bli hemmafru när jag blir stor? Jag skulle stå och baka hela dagarna, fast jag skulle anställa en diskare så jag slapp diska efter mig, det är så tråkigt. Idag har jag mättat mitt baksug. Pappa var snäll och köpte hem 1 liter filmjölk så jag kunde göra det bröd jag ville. Men det blev inte riktigt som det skulle eftersom vi inte hade tillräckligt med bikarbonat .. Men jag hoppas det blev gott ändå.

Ja, om man kanske ska byta ut hemmastilen mot en mer respektabel, packa väskan och sätta sig i bilen? Har bestämt tid med Jenny kl 15 på taket på Gallerian, så det börjar dra ihop sig. Ser fram emot en fika på stan och så blir det väl en hel del skitsnack!

__________________

Så var man lämnad ensam igen, Jenny åkte nyss hem och det är väl dags att ta kväll snart. Det blev fika och prat på stan, sen en sväng till maxi och onoff för att inhandla lite mat åt mamma och ett mineskort till PS2 och sen vidare hem till mig där vi tillagade en nyttig pastasallad som avnjöts med nybakad bröd över en trevlig konversation.

Imorgon ska jag klippa gräset och på eftermiddagen blir det en sväng till gymmet och på fredag bär det av till Växjö. Ska träffa Sara nu innan hon far iväg till Nya Zeeland i ett år och så blir det att ta en fika hos Magnus på söndag - är inte de europaanda så säg. Och om en månad ungefär hamnar jag under nålen, mer säger jag inte. Ni vår vänta och se.

Ok, you're goddamned sexy but you're not really special

But I won't mind if you take me home, come on take me home
I won't mind if you take off all your clothes, come on take 'em off

Beause I like you so much better when you're naked
I like me so much better when you're naked

leva livet

Idag klev jag upp så där omänskligt tidigt. Kl 7.48 kom jag fram till Vårdcentralen i Askersund där jag hade fått en tid kl 8 för att kolla över mitt öra. 7.53 lämnade jag byggnaden och hade då hunnit med ett läkarbesök hos Nennis, som var en liten gubbe med grått skägg.  Innan jag gick sa han med brytning: "Glöm örat och lev livet Line". Javisst!


Innan jag lämnade den lilla staden åkte jag förbi Norra Vätterns Hotell och lämnade in med CV. Hoppas, hoppas de ringer! Jag orkar inte gå hemma mer och försöka hitta på nya sysselsättningar. Jag vill jobba, jag vill ha pengar, jag har begär.

Idag är jag på bakhumör, men finns det ingredienser så det kan bli ett bröd? Nej. Så det blev inget bakande, men det blev en moussaka istället. Så nu är jag mätt och belåten och det blev lite över till mamma också som hon kan få när hon kommer hem. Och om vädret tillåter har jag vagt lovat att förlja med henne ut och rida ikväll. Vi får väl se hur det blir med den saken. Fast lite frisk luft och motion skadar väl inte antar jag.

Nu när jag inte behöver äta mer medicin kan jag ju börja träna på riktigt. Det blir nog en sväng förbi gymmet på torsdag. Men först kommer onsdag och då ska jag träffa Jenny, det blir trevligt!
 
new haircut and a lot of freckles


sockersug

Jag har verkligen igen skjälvkontroll längre. Den lilla självkontroll jag hade försvann när jag var på Vega. Jävla kockjävel som bjöd på chokladkakor, brownie, sockerkakor, vanlijkaka med hallon och vitchokladsås - kunde man ju inte säga nej till direkt. På tåget hem bestämde jag mig för att det skulle bli ett slut med sötsakerna men hur bra gick det då? Inte så bra. När jag dagen efter besökte farmor hade hon massa bullar och kakor att bjuda på och igår bakade Ida och Jim chokladbollar. Jag kunde inte motstå dessa delikatbollar.Imorse när jag steg upp var jag fast besluten så jag pluggade in ipoden och knöt träningsskorna. Lite senare, lite tröttare och lite stoltare kom jag hem från en 1½ timmes promenad med hunden! Sen kan man ju tro att jag belv trött, men icke. Jag började städa köket, hänga tvätt och laga rabarberkräm. Var den energin kom ifrån vet jag inte men den var välkommen.

Ja, och igår impulsköpte jag och syster ett Playstation 2 och ett guitar hero aerosmith. Så nu kommer jag väl sitta och nörda det om jag inte ser till att skaffa mig ett jobb snart. Och hur många jobb finns det i Motala? typ inga.

hemma igen

Så var man tillbaka i Sverige igen. Det känns både bra och konstigt. Bra av den enkla anledningen att det är hemma och konstigt för att det inte känns som jag varit borta i två månader ca 100 mil bort. Mystiskt. Men nu är jag hemma i 45 dagar innan jag åker igen. Då är det Italien som gäller! Jag längtar lite faktiskt. Bo i studentlägenhet med människor från hela världen, gå på föreläsningar, festa -  det är STUDENTLIV!

Men nu när jag är hemma måste jag ju göra det mesta ut av dagarna tycker jag. Just nu har jag lite quality-time med min syster, imrogon ska jag klippa mig och på måndag ska jag till läkaren. Mitt öra är fortfarande inte bra. Det suger för jag vill träna men det är väl inte det bästa när man äter medicin... Och så hade jag tänkt ta mig ner till Kalmar och Växjö och sen upp till Uppsala och Stockholm med. Det blir mycket åkande, undra om jag ska ta bilen eller tåget?

Sista veckan i Norge och på Vega var händelsrik. Jag och Karina gick på fjälltur och besteg berget som finns på ön. Det tog kanske 1½timme att gå upp och väl däruppe hade vi picknick:) Sen skulle vi ned också, det var stötigt och jobbigt och jag fick ont i knäna och fötterna eftersom jag vrickade dem hela tiden. Sen ramla jag in i en buske också när stigen var som brantast, läskigt! Sen en dag när jag jobbade kom ett kameracrew och skulle filma. Så nästa år är jag med i norsk tv! Jag fick servera förrätten och hälla upp mer vin till en engelskman som fick resturangens fyrarättersmeny. Chris hette han och var rätt känd tror jag, varit repporter på Discovery o grejer. Sen hände det saker som var mindre trevliga. Henrik råkade ut för en bilolycka, en cyklist svängde ut framför bilen men som tur var skadades ingen allvarligt. Sen skulle vi ha avskedsfest på söndagen men vi åt så mycket kakor o bakelser att vi inte orkade så det blev en ganska lugn kväll.

Så på tidagen var det dags för mig att åka hem. Det var tråkigt att lämna alla och jag insåg när jag kom hem att jag saknar bergen!


Som ni kanske observerat har jag ändrat min blogglayout, tack till Elin som hjälpte mig lite och tipsade mig om designadinblogg.se där det fanns massa tips!


RSS 2.0