hade Nordnorge, hade venner

Idag er det den siste dagen i Tromsø så derfor blir det et blogginnlegg på norsk (svorsk?).

I fredags var jeg, sammen med de fire jentene som jeg har blitt veldig godt kjent med i det siste, på RORBUA der vi spiste Yonas-pizza, drakk øl og koste oss. Det var god stemning og jeg, Camilla og Iselin blev sittandes til klocken to om natten. Når vi kom oss ut måtte vi ta tusen bilder med midnattsolen innen vi drog till Burger King der vi kjøpte oss fyllemat. Siden satt vi på en benk på storgata å så på alle de menneskene som gick forbi.



sultne jenter

vi (Iselins bild)

hopp og midnattsol i Storgata

Åh, jeg kommer til å savne dere! Jeg kommer savne herlige Tromsø og alle dager på universitetet med dere for å sitte i stuen å prøve at være flink till tross for att det er så mye artigere å snakke om noe annet. Håper vi sees snart igjen!

Suss og klem


uppdatering

Idag slog jag nytt personligt rekord på springmaskinen. 4 km på 26 minuter. Det är väl inte så dumt?

Iågr vaknade jag upp med tanken på att det var sommar. Och sol var det. (Bra för examensnerverna.) Så jag dumpade vansen för sandaler. Om min "italieniserade" vännina Belinda hade varit här så hade hon antagligen sagt att det var vinter, men som den bleka nordbon jag har blivit så är 16 grader sommarvärme!

Just det, jag har ju inte berättat om min 17.mai för er. Jag hade ju anmält mig frivillig som fanbärare till Ompagninget (studentorkestern) så dagen började med frukost i Ompa-källaren innan vi drog vidare med buss till Kattfjord och Sommaröy. Där fick jag gå först i 17.mai tåget! Häftigt tyckte jag. Tillbaka i Tromsö fick jag en drös kultur över mig innan det var dags för det stora borger-tåget som gick genom hela centrum. Längs gatorna stod folk och hejade och flaggade med den noska flaggan. Ja, norrmännen vet hur man firar nationaldagen! Efter en välförtjänt öl på Driv var det taco och mer öl hos en ompagnist. Fantastisk dag.

snart gäller det!

Imorgon är det dags för den andra examen. Den tonar upp sig som en mörk och kall jordkällare. Vill. inte. gå. in. där.

På måndag är den sista examensdagen och deadline för klimatuppsatsen och så ska jag hinna städa, packa och säga hejdå för på måndagskvällen flyger jag söderut. Då får ni följa med och läsa om mina sommaräventyr!

Hejsålänge.


oj, jag bor långt bort.

För någon månad sedan när jag var påväg tillbaka till Tromsö från Sverige var jag i Narvik någon timme och väntade på bussen. Där fanns det en skylt där man kunde läsa hur många kilometer det var till olika ställen i världen. Och först då förstod jag att jag faktiskt bodde närmare nordpolen än Rom i Italien! Från Tromsö är det ungefär 2227 km till Nordpolen och 4221 km till Rom. Det ni!


onsdagsfint

Igår var en lite annorlunda dag med den var fylld av fina saker så jag ska berätta allt för er.

Efter första morgonföreläsningen lyste solen så hätligt att jag, Camilla, Iselin och Rikke satte oss på en bänk på universitetsområdet. Vi satt där, pratade om viktiga saker och åt nygjorda våfflor och kardemummabröd med chokladbitar i.

Innan eftermiddagsföreläsningen hämtade vi våra uppsatser som blivit rättade. Jag blev glad när jag läste kommenteren 'Very good indeed!' eftersom det var uppsatsen i British Studies och jag hade skrivit en literaturanalytisk text.

Efter föreläsningen satt jag och Camilla i en soffa en stund och medan hon tog en powernap lärde jag min skillnaden mellan restrictive relative clauses och non-restrictive relative clauses. Kändes bra. Så drog vi till kantinan och åt middag med några andra studenter som jag aldrig träffat förut. De blev förvånande när jag sa att jag från Sverige, för det tyckte jag pratade så bra norska. Då blev jag röd om kinderna.

Så hade Camilla bjudit med mig till Ompagninet som är universitetets studentorkester. De hade ett supermysigt rum i en källare där de hänger varje onsdag och dricker öl (och spelar instrument förstås). Så jag fick en öl och lyssnade på när det övade till 17 maj-tåget. Himla häftigt tyckte jag. Sen blev det bara några kvar så vi drack mer öl, diskuterade språk och spelade quiz. Det var verkligen jättetrevligt och de där ompa-människorna är väldigt underhållande.

När jag gick hem åt jag en laxwraps och njöt av att det var så ljust på natten så man inte behöver vara rädd. Så kom jag hem, borstade tänderna och gick och la mig. Slut.


20 dagar kvar!

Nu är det så att jag bara har 20 dagar kvar i Tromsö och det är egentligen ganska ledsamt. Fast å andra sidan, ska det bli kul att komma till ett nytt ställe. Skifta vardagen lite. Men först ska jag ta mig i genom tre skriftliga examen (den första är om en vecka), skriva klart min hemexamen i klimathistoria, fira 17 maj, åka fjällhis, gå på middag och göra sånt jag inte gjort. På 20 dar. Förstår ni att paniken börjar komma krypandes? Det gör väl inte saken bättre att jag har lagt ribban högt i vår och nöjer mig inte med bra betyg, utan vill ha det bästa. A.

skryt

Ska bara skryta om hur effektiv jag är idag.

(check)


prinsesseparty

Så kul vi hade igår! Vi hade ockuperat en soffgrupp på Iselins korridorkök. Där satt vi några timmar innan vi tog sista bussen till centrum och satt på en bar en tag :) Det var prinsesstema så vi hade fina plastglas och papperstiaror. Vi ser hur det såg ut:


en söt liten klänning

kökshäng med Line Beate, Rikke och Iselin

prinsessa

öl!

Vet ni vad som hände sen? När taxin hade hunnit köra iväg upptäckte jag att jag hade glömt nycklarna i Line Beates väska. Så, det var bara att gå och hämta dom. Nu är det så att Line Beate bor cirka 20 minuter från mig, men jag bestämde att jag kunde gå. Så dit traskade jag i högklackade skor och tur var det nog att jag var lite påverkad så jag inte kände hur ont det faktiskt gjorde. Det var ju inte så dumt att det var soluppgång klockan 3 på natten.


klar!

Sådärja. Då var alla arbetskrav inlämnade och godkända (förutom en för den lämnade jag in idag). Det betyder att jag nu har behörighet att ta examen. Så fungerar det här. Men nu tänker jag inte tänka på skolarbete de närmsta 40 timmarna för ikväll ska det firas och imorgon ska det vilas.

Ha en bra helg, folkens!


effektiv söndag

Godmorgon!

Nu ska jag fortsätta min effektiva söndag med att dra till gymmet. I mina nya träningsbyxor :)





RSS 2.0