helgreferat

Husfest i fredags med häng i korridoren, nya bekantskaper, 80-tals disko i matsalen och så utgång på nattklubb! Vilken kväll. Jenny påstår att alla var glatt berusade och jag kan inte säga emot henne på den punkten. Kände mig ändå rätt bra i form på lördagsförmiddagen så jag och Jenny hängde med Thomas (dansk), Pablo (mexikan) och Sam (kanadensare) till Farmer's market, en marknad som är varje lördag och som säljer mat, färska grönsaker och hantverk i en saluhall (på sommaren expanderar marknade tydligen till det dubbla). Vi köpte färsk smoothie (!) och riktigt kaffe, inte den blaskiga sörjan som serveras vid frukost, lunch, middag och gör en mer trött än pigg. Sen tog Sam med oss på en biltur runt Fredericton så vi fick se lite mer än bara downtown och campus. Tillbaka till McLeod (huset jag bor i) var det brunch och efter det kom baksmällan som ett brev på posten så det var bara att lägga sig i sängen och växla mellan halvsovande och filmtittande. Lördag blev med andra ord väldigt lugn och jag somna redan klockan nio.

Söndag var det dags för andra bullar. Jag och Jenny drog tidigt ner till biblioteket där vi hann sitta två timmar innan brunchen, sen ytterligare fyra timmar i en annan lässal och vi pluggade flitigt. En snabb middag och så var det dags för Welcome Winter Party med alla internationella studenter och studenter som kommit hem från sina utbytesstudier. Det var många som kom och det var trevligt. Kan meddela att jag är kick-ass på limbo, vilket i och för sig inte borde vara så konstigt Blev bland de 4 bästa och ett presentkort rikare! Efter socialiserande med människor från alla världens hörn fortsatte hurtigheterna i gymmet innan vi gick trötta hem i den isande kylan, tio timmar efter att vi hade gått hemifrån.

Imorse när jag gick hemifrån gick jag och tänkte på att jag nog skulle kunna klara kurserna rätt bra ändå och gjorde upp en plan att jag skulle satsa på bra betyg. När jag gick hem, tre föreläsningar senare, redigerades planen något och jag satte som mål att om jag blir godkänd i hydrometrologi är jag kung! Jag vet inte om envishet är en bra egenskap, men några avhopp ska det minsann inte bli. Dock måste jag inhandla en miniräknare... Detta kommer bli en lång pluggvecka eftersom jag dels måste läsa och förstå tre kurser och skriva en rapport i den fjärde, dels har jag en hemtenta fredag-lördag i miljökommunikation från KAU.

Tills nästa gång, håll fötterna varma (som Clara brukar säga)!

Kommentarer
Postat av: Clara

Åh! Vilken ära att bli citerad. Det verkar som vi läser rätt lika grejer just nu, hydrologi och sånt kommer stå på schemat from i morgon för mig. Kul!

2012-01-18 @ 16:25:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0