universitetslivet

Officiellt student vid University of New Brunswick!


Idag var första dagen med föreläsningar och jag började med en klass i Introduction to Ecology. Jag tror det kan bli himla intressant och så får jag lite mer fördjupning inom naturvetenskapen eftersom miljövetarprogrammet hemma är mer samhällsinriktat även om det är ett tvärvetenskapligt ämne.

Efter lunch hade jag dagens andra föreläsning och då i geologi - Earth Processes, Resources and the Environment. De första förläsningarna blir lite repedition om klimatförändringen innan det bli lite mer fördjupat i jordens olika sfärer och system.

Imorgon är det två nya kurser så det får ni veta mer om då.


Igår var en riktig fixar dag och jag lämnade hostellet lite efter nio. Då promenerade jag upp kullen för att ordna med kurserna (de jag från början hade tänkt läsa kunde jag inte ta och några var inställda osv så därför blev det en liten annan inriktning än vad jag från början tänkt), fixade med inskrivning och det ekonomiska, fick nyklarna till rummet och flyttade in mina grejer. Packningen gick jag och hämtade på hostellet vid lunch och tog taxi tillbaka eftersom boendet The McLeod Residence ligger högst up på kullen, ovanför alla universitetsbyggnader. På eftermiddagen möttes de flesta utbytesstudenter för att få en introduktion och presentation av campus, Frederiction och massa annan information.


Uppackning, middag, och så en tur till en sportbar med ett gäng från huset (både kanadensare och utbytesstudenter) för socialisering, öl och hockey. Kan meddela att alla fördomar att kanadensare är ett trevligt och hjälpsamt släkte lever upp till sitt rykte och på UNB är alla vänner, jämlikar och stolta över sitt universitet. Jag ska erkänna att jag var lite skeptiskt till Fredericton den första kvällen, kan bero på att allt inte gick i min väg, men nu känns det hur bra som helst. Universitetvärlden är en så mycket bättre plats än den riktiga världen!




Kommentarer
Postat av: Elin

Härligt att du börjar trivas i universitetsvärlden! Om jag vinner jättemycket pengar ska jag komma och hälsa på dig ;)

2012-01-05 @ 10:18:02
URL: http://eluaan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0