oh Canada

Här kommer ett litet inlägg baserat på observationer och funderingar jag har haft.

Det finns två distinkta fenomen som allt som har med Canada att göra kan härledas till. Det ena är lönnlövet, det andra är hockey.

Först och främst, är det som alla känner till det röda lönnlövet på den kanadensiska flaggan. Lönnlövet kan sedan hittas på ALLT som är kanadensiskt: i ”regeringens” logga, på mat och dricka som är gjord i Canada och annat som är producerat i Canada såsom tvål, lönnsirap, toapapper, skrivhäften, vantar, jackor och andra kläder. Och det bästa av allt är kanadensarna mer än gärna har en t-shirt som det står skrivet CANADA över bröstet. You gotta löv it!

Det andra fenomenet är hockey.  Hockey är Canadas själ, deras klister som håller det jättestora landet ihop från öst till väst och är en del av vad som borde vara definitionen av kanadensiskt. Det hela blev så mycket tydligare när jag i veckan fick reda på att Tim Horton’s, som är Canadas egna kaffehak som säljer billigt kaffe, donuts och annan enkel ”vägmat” och finns i vartannat gatuhörn, är grundad av Tim Horton himself som var en hyllad hockeyspelare under typ 1940-60-talet.  Sätter liksom hela uttryckssättet ur spel!

Jag har tänkt en del på vad en kanadensare är och hur en sådan bör se ut. Slutsatsen är, att vem som helst som känner att den vill vara kanadensare och som omfamnar allt vad har med lönnlöv och hockey att göra är minsann en kanadensare!  Okej, det är lite mer än så. Du måste uttala house, out and about rätt och säga ”ey” i slutet på många meningar och kanske klämma in ett ey i mitten på en mening. Du måste känna till ”kändisar” som ingen annan som inte är uppväxt i Canada/eller har bott här ett tag känner till, och, du måste vara en kameleont och tåla extrema temperaturskillnader. Sådär, nu har nu receptet till att bli en tvättäkta kanadensare!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0