en helg mindre

I fredaga bjöds det på föreläsningar i ekologi och geologi, den första började med lite frågor till klassen och så ett grupparbete. Den andra var en typisk föreläsning där professorn pratade på, hade en powerpoint och man fick skriva i ryslig fart för att få med det viktiga. Under lunchen hann jag också bekanta mig med Forestry and Science Library så det är där jag kommer hänga mest när allvaret verkligen drar igång. Det finns med andra ord flera olika bibliotek som är specialiserade på olika ämnen men såklart får man sitta var man vill, de kanske bara inte har de böcker man behöver.

Hann lite plugg innan jag fick skypesamtal från mor, far, Classe och Susanne som uppdaterade det senaste nytt från hemmafronten och de fick se mitt rum och en snörvlig Line. Under middagen bestämde vi (jag och Jenny) att vi skulle hänga med ett gäng på hockey, popcorn och öl. Skollaget spelade och inträdet var gratis med studentID så det var det värt! Efter hockeyn hängde vi på ett gäng kanadensare från huset till The Social Club som är en studentpub/dansställe och på fredagar har de bucket nights vilket innebär att man kan köpa en hink med 5 öl i för $9,75. En hink senare hamnade vi på en klubb nere i Downtown som hette Boom och så dansade vi till halv två innan vi tog taxi hem.

På tal om öl så var vi utbytesstudenter och andra från huset på en annan studentpub som heter The Cellar i onsdags och som det kändes lite som en after ski/alpstuga med billig öl och mat, och massa glada studenter.

Lördag morgon var inte alls rolig eftersom jag fick gå upp tidigt, inte fick någon frukost och skulle försöka se pigg och intresserad ut på internationella studenters informationsträff. Inte en så bra kombination med andra ord. 12 fick jag äntligen lunch och efter en guidetur med buss var jag hemma på rummet igen och tog en behövlig powernap på två timmar innan det var dags för middag. Lördag kväll blev en lugn hemmakväll och jag gjorde klart en uppgift och såg på en serie Ida rekommenderat.

På helgerna serveras det bara 2 mål om dagen, brunch kl 11.30-13 och middag 17.15-18.45 och på söndagen hann jag faktiskt både med lite plugg innan brunch.  Efteråt var det huslek som stod på schemat så man fick springa upp och ned mellan de sjuvåningarna och försöka fota en massa saker snabbast möjligast. Resten av dagen höll jag mig inomhus, läste lite, såg lite serier, diskuterade med Jenny om var man borde resa och vad man borde se när man ändå var i Canada och så en film tillsammans innan läggdags.

Idag har jag varit flitig och gått på två föreläsningar, läst två timmar på biblioteket och läst ett kapitel när jag kom hem. Snart är det dags för middag och ikväll ska det visst vara brädspelskväll. Mysigt!


Första kanadensiska hockeymatchen. Gratis dessutom!

UNB Varsity Reds


Kommentarer
Postat av: Elin

Lägg till mig på Skype så får vi prata någon dag, Line! elinadolfsson heter jag. Puss :)

2012-01-10 @ 13:22:11
URL: http://eluaan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0